Beste bezoeker,

In verband met de versoepelingen rondom het Corona-virus mogen Ambassadeurs weer huisbezoeken doen.
Wel met gepaste voorzorgsmaatregelen en in overleg met het bezoekadres.

Binnenkort bekijken we de mogelijkheden voor presentaties voor kleine groepen met het in acht houden van de RIVM regels en de 1,5 meter afstand.

bvlb

in samenwerking metbrandweermwb

 

overhandiging van het jaarverslag aan burgemeester Depla

 

Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda op bezoek bij burgemeester Depla.

13 mei 2019 ging een delegatie van de Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda op bezoek bij burgemeester Depla. Doel van het bezoek was het overhandigen van het jaarverslag 2018  van Brandveilig Leven Breda. Hierbij waren aanwezig de heer S. Scholten van gemeente Breda, Mevr. C. Zantboer van Brandweer Regio Midden - en West Brabant, de heren R. de Wit en W. van Haazel, Ambassadeurs BVL.

Tijdens het gesprek is teruggekeken naar het begin  van BVL en naar waar we nu staan. Veel  zaken zijn opgepakt door de vrijwilligers en de organisatie wordt steeds professioneler. We krijgen steeds meer aanvragen voor huisbezoeken. In 2018 zijn we uitgenodigd door het VMBO onderwijs voor een gastcollege. Dit was zeer succesvol. We zijn nu een pilot aan het opstarten met een grote woningcoöperatie om gebouwen te checken op brandveiligheid en vooral op de vluchtwegen. De burgemeester is onder de indruk van wat al gerealiseerd is en zegt alle steun toe aan Brandveilig Leven Breda.

In andere gemeenten is al een risk factory gestart en het is de bedoeling dit ook in Breda en/of in de regio op te starten. Daar willen de ambassadeurs graag aan meewerken en dit wordt bijzonder gewaardeerd door de burgemeester.

Samengevat was het een constructief samenzijn en wij zullen het jaarverslag 2019 heel graag weer op dezelfde manier aanbieden.